- نماینده دزفول: چشمانداز افتتاح بیمارستان یازهرا دزفول سال ۱۴۰۴ است/ دو پروژه آب شرب و فاضلاب شهر دزفول را در اولویت قرار دادهایم
- کاهش ۹۰ درصدی شکایات از سرویس مدارس دزفول نسبت به سال گذشته/ ۷۰۰ تاکسی شهری دزفول فرسوده است
- فرمانده سپاه خوزستان: شهید صالحنژاد با شهادت خود توانست انسانهای بزرگ دیگری را در این مسیر الهی قرار دهد/ امروز حامیان صدام، پشت اسرائیل غاصب و تروریستهای سوریه هستند
- انتقاد رییس کمیسیون برنامه و بودجه از تاخیر ۶ ماهه در پرداخت رفاهیات کارکنان شهرداری دزفول
- عرضه داروی ترک اعتیاد در ۱۰ تا ۱۵ درصد عطاریهای دزفول / اعتیاد، اولویت پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی دزفول
- آغاز فرآیند ششمین دوره سرشماری کشاورزی در دزفول
- اختصاص پنج هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال برای بهسازی و توسعه جادههای دزفول
- بازدید روزانه ۳۰ هزار گردشگر از بخش شهیون دزفول
- اجرای آسفالت ۴۵ هزار مترمربع خیابان در دزفول طی یک ماه
- سارقان باغهای دزفول در دام پلیس گرفتار شدند
فعالیت سه هزار کپوباف در دزفول
عباس چراغ چشم روز پنجشنبه افزود: دزفول از دیرباز تولیدکننده انواع صنایع دستی بوده و به فراخور شرایط، بعضی از این رشتهها بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند.
وی کپوبافی را از رشتههای مورد استقبال مردم دزفول در دهههای اخیر دانست و ادامه داد: گسترش و تنوع محصولات کپو باعث شده دزفول به عنوان شهر ملی کپو از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انتخاب شود.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول گفت: کپو از جمله مصنوعات بافتههای حصیری است که با استفاده از برگ درخت نخل و ساقههای گیاه خودرویی به نام “کرتک”توسط بانوان و دختران روستایی عشایری و اخیرا شهری بافته میشود.
وی با بیان اینکه وجود نخلستان قدیم در شهیون، ذوق و استعداد اهالی و کاربردی بودن کپو موجب تولید این محصول شده است، افزود: طرح لوزی روی کپو از نقوش آجری خانههای سنتی دزفول که به شهر آجر معروف است، اقتباس شده است.
چراغ چشم اظهارداشت: کپوبافان با تولید و فروش محصولات خود ضمن کمک به بخشی از معیشت خانواده در راستای معرفی کپوبافی که از صنایع دستی بومی دزفول است، کمک زیادی کردهاند.
وی افزود: گسترش تولید کپو و عرضه به بازار شهرهای گردشگرپذیر کشور موجب معروفی هرچه بیشتر کپو و نام دزفول شده است.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول گفت: اشتغال پایدار، بومی بودن محصول، معرفی فرهنگ بومی و غنی، سهولت آموزش و انتقال به نسلهای آینده و دیگر ویژگیهای این صنعت موجب شده تا ضمن کسب شاخصهای لازم در سال ۱۳۹۸ دزفول به عنوان “شهر ملی کپوبافی” ثبت شود.
وی افزود: این رویداد مهم موجب ارتقای وضعیت اقتصادی و معیشتی کپوبافان و شهرستان دزفول خواهد شد.
چراغ چشم معرفی و فروش محصولات در سطح ملی و بین المللی، تبدیل شدن به برند ملی و بین المللی، رونق کسب و کار کپوبافان و صنعتگران، معرفی زوایای فرهنگی جامعه و استوار شدن پایه ملی فرهنگی صنایع دستی شهر در سطح بین المللی را از مزایای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ثبت ملی کپو دانست و گفت: با ثبت شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی زمینه ارتقای این شهرها برای جهانی شدن امکان پذیر میشود.
وی نخستین گام برای کسب عنوان شهر جهانی صنایع دستی در حوزه کپو را ایجاد دبیرخانه دزفول شهر جهانی کپو دانست که این مهم انجام شده است.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول بیان کرد: با کسب شاخصهای تعیین شده امیدواریم دزفول به کمک ادارات، نهادها و حمایت مردم به این موفقیت دست یابد.
وی افزود: دزفول در زمینههای مختلف جایگاهی ملی و جهانی دارد و راه اندازی دبیرخانه شهر جهانی کپو، فرصت مغتنمی برای حرکت در یکی از مسیرهای جایگاه جهانی دزفول است./ایرنا